نحوه استفاده از کیت‌ های تحقیقاتی آزمایشگاهی

نحوه استفاده از کیت‌ های تحقیقاتی آزمایشگاهی

یکی از تجهیزات اساسی آزمایشگاه ها کیت‌ های تحقیقاتی آزمایشگاهی می باشد. به طور نمونه تا چند سال پیش که بیماری کرونا شیوع پیدا کرد از کیت های آزمایشگاهی تشخیص برای شناسایی این ویروس استفاده می کرده اند. این یک از انواع کیت های آشنایی می باشد که شاید به گوشتان آشنا باشد.

ابزاری کلیدی که در انجام آزمایش تشخیص و تحقیقاتی به محققان و پزشکان بسیار کمک می نماید. امروزه این کیت ها کاربرد های بسیار فراوانی در تشخیص بیماری، تحقیقات زیستی، تحقیقات شیمیایی، کنترل کیفیت محیط زیست و آموزش و پژوهش دارند.

در واقع کیت تحقیقاتی آزمایشگاهی به مجموعه ای از مواد شیمیایی، تجهیزات، ابزار ها و دستوراتی مشخصی گفته می شود که مختص یک آزمایش خاص طراحی شده اند.

سفیر آزما کیان واردکننده و تأمین کننده انواع برند کیت های تحقیقاتی در ایران می باشد که با بیش از دو دهه تجربه و فعالیت حرفه ایی خود و نمایندگی رسمی از برند های معتبر جهانی سیگما آلدریچ و مرک آلمان به صورت تحصصی در سراسر ایران فعالیت می نماید.

کیت آزمایشگاهی چیست؟

به مجموعه ای از لوازم و ابزار هایی گفته می شود که برای تشخیص در یک آزمایش استفاده می شود. این کیت ها شامل هر جزء واجبی که برای یک آزمایش مشخص می باشد اعم از واکنش‌گر ها، محلول ها و ابزار های مشخصی همانند پی پت یا لوله های آزمایشگاهی می باشد. همچنین این کیت ها به منظور غربالگری، تشخیص بیماری ها و تعیین روند با دقت بالا تولید می شوند. در مقاله کیت های تحقیقاتی می توانید با آن به طور کامل اشنا شوید.

مزایای استفاده از کیت های تحقیقاتی آزمایشگاهی

  • ایمنی: کیت ها اصولا به گونه ای طراحی می شوند که از خطر آلودگی و آسیب را به حداقل برساند. این بدان معناست که از خطرات احتمالی برخی مواد شیمیایی خطرناک در آزمایشات جلوگیری نماید.
  • استاندارد سازی: کیت ها به استاندارد سازی بین المللی کمک می نماید و نتایج آزمایشات را با سایر آزمایشات قابل مقایسه می نماید.
  • صرفه جویی در زمان و هزینه: استفاده از کیت ها باعث جلو گیری از ائتلاف وقت و هزینه برای انجام یک آزمایش می شود.
  • سادگی: کیت ها به صورتی طراجی شده اند که حتی افراد با تجربه کم تر بتوانند در کمترین زمان ممکن آزمایش خود را به سرانجام برسانند.
  • کاهش خطاهای انسانی: دستور عمل های موجود از احتمال خطا های انسانی می کاهد.

 چگونه کیت های تحقیقاتی آزمایشگاهی عمل می نمایند؟

با توجه به نوع کیت ها نحوه عملکرد آن ها متفاوت می باشد. البته عمده کیت های آزمایشگاهی با نمونه های خون، ادرار، بزاق و… عمل می نمایند.

به طور مثال برای شناسایی ویروس کرونا در ابتدا چند قطره خون فرد مشکوک را در محل مشخص کیت قرار میدهند. سپس از محلولی به نام بافر بر روی خون ریخته می شود. پس از ساعتی نتیجه آزمایش با علامتی بر روی کیت مشخص می گردد.

نحوه استفاده از کیت های تحقیقاتی آزمایشگاهی مرحله به مرحله

در ابتدا لازم است از کیت متناسب با آزمایش استفاده نماییم. برای انتخاب کیت بایست به نوع آزمایش، نمونه ای که در اختیار دارید (خون، بافت، سلول، بزاق و…)، حساسیت و نوع آزمایش نسبت به هدف و شرکت تولید کننده کیت که اعتبار و کیفیت محصول آن مورد تایید باشد.

سپس برای آماده سازی نمونه اماده خواهیم شد. بایست به دستور عمل های کیت جهت نمونه برداری توجه نماییم و نمونه را در شرایط مناسب نگهداری نماییم تا از تخریب آن جلوگیری نماییم. در نهایت پردازش اولیه (مانند سانتریفیوژ) می پردازیم.

بعد با مطالعه دقیق دستورالعمل محلول مورد نیاز را آماده سازی می نماییم. حجم مشخصی از نمونه را می افزاییم و در صورت نیاز مخلوط آزمایش را در دمای مشخص و مدت زمان تعیین شده (انکوباسیون) انکوبه می نماییم. و در آخر با استفاده از دستگاه یا روش تشخیص مناسب نتیحه را تعیین می نماییم.

در پایان بایست به تحلیل داده های آزمایش بپردازیم. نتیجه به دست آمده را با کنترل های مثبت و منفی مقایسه کرده تا از صحت آن اطمینان حاصل نمایید. در نهایت آزمایش صورت گرفته را سازماندهی شده ثبت می نماییم.

کیت‌ های تحقیقاتی آزمایشگاهی

انواع برند کیت تحقیقاتی و آزمایشگاهی

  • برند های بین المللی و معتبری چون:
    ترمو فیشر (Thermo Fisher Scientific): از شرکت های معتبر تولید تجهیزات آزمایشگاهی و مواد مصرفی  آزمایشگاهی در جهان.
  • سیگما آلدریچ (Sigma-Aldrich): از شرکت های معتبر محصولات شیمیایی، بیوشیمیایی و زیست مولکولی در جهان.
  • مرک آلمان (Merck): از قدیمی ترین و معتبرترین شرکت های شیمیایی در جهان.
  • بایو-راد (Bio-Rad Laboratories): از شرکت های معتبر که طیف وسیعی از محصولات تحقیقاتی، زیست شناسی مولکولی و سلولی تولید می نماید.
  • اجیلنت تکنولوژیز (Agilent Technoligies): از شرکت های معتبر که به دلیل تولید دستگاه ها و کیت های پیشرفته برای آنالیز شیمیایی و بیولوژیکی شناخته می شود.

تقسیم بندی کلی کیت های آزمایشگاهی

کیت تشخیص: برای شناسایی بیماری ها، عفونت ها، اختلالات ژنتیکی و سایر شرایط پزشکی استفاده می گردد.

کیت تحقیقاتی: برای انجام آزمایشات مختلف در تحقیقات علمی، زیست شناسی مولکولی، سلولی، ژنتیک و… استفاده می گردد.

انواع کیت تحقیقاتی بر اساس کاربرد

  • کیت استخراج
  • کیت PCR
  • کیت الیزا ELISA
  • کیت های وسترن بلات
  • کیت های کشت سلولی
  • کیت های رنگ آمیزی
  • کیت های بیوشیمیایی

سخن آخر

استفاده صحیح از کیت های تحقیقاتی و آزمایشگاهی به شما کمک می نماید تا از آزمایشات خود مطمئن شوید و با دقت و سرعت نتایج قابل اعتمادی را کسب نمیایید. امیدواریم این مقاله به شما کمک کرده باشد.

سفیر آزما کیان وارد کننده و تأمین کننده انواع کیت های تحقیقاتی، محیط کشت، مواد شیمیایی آزمایشگاهی و صنعتی با نمایندگی رسمی مرک و سیگما آلدریچ در ایران. جهت خرید و استعلام فوری قیمت ها با شماره 09357007743 تماس حاصل نمایید.

فهرست مطالب

پیمایش به بالا