انواع آنتی بادی
آنتی بادی نوعی پروتئین است که در دستگاه ایمنی بدن، در پاسخ به حضور آنتیژن خاصی، تولید میشود و در خون به گردش درمیآید یا در محل تولید باقی میماند تا به آنتیژن (معمولاً اجسام بیگانه همچون باکتری و ویروس ولی گاه حتی بافت طبیعی بدن یا یک ماده غذایی) حملهور شود و آن را بیزیان سازد.
آنتیبادیها در بسیاری از مایعات بدن از جمله اشک ، ترشحات دستگاه تنفس ، غده بزاق دهان ، محتویات روده ، ادرار یافت میشوند. ولی بیشترین غلظت آنها در سرم خون است به همین دلیل و نیز به علت سهولت بدست آوردن آنها ، برای انجام آزمایشات مختلف از آنتیبادیهای سرم استفاده میشود. آنتیبادیهای مانند سایر پروتئینها از نظر خواصی چون قابلیت انحلال در محلولهای نمکی غلیظ ، بار الکتریکی ، وزن مولکولی و آنتی ژینیسته قابل بررسی هستند.
سالها قبل در زمانی که علم شیمی پروتئینها ، در مراحل اولیه تکامل بود مشاهده شد که برخی از پروتئینهای سرم ، پس از مخلوط شدن با یک محلول اشباع شده سولفات آمونیوم هم حجمشان ، رسوب میکنند. این پروتئینها گلوبولین نامیده شدند و به پروتئینهایی که به صورت محلول باقی میماندند نام آلبومین اطلاق گردید. آنتیباریهای پروتئینی پس از مخلوط کردن سرم با سولفات آمونیوم رسوب کرده و لذا جزو گلوبولینها بشمار میروند. پروتئینهای اختصاصی که به عنوان آنتی بادی عمل میکنند، ایمونوگلوبولین نام داشته و با علامت اختصاری Ig نمایش داده میشوند.
یک پروتئین عبارت است از زنجیرهای از اسیدهای آمینه که به دنبال یکدیگر قرار گرفتهاند. بعضی از این اسیدهای آمینه ، اسیدی و بعضی دیگر بازی هستند. به این ترتیب بار الکتریکی یک پروتئین در کل بستگی به اسیدهای آمینه تشکیل دهنده آن دارد. با قرار دادن مخلوطی از پروتئینهای مختلف در مجاورت یک پتانسیل الکتریکی در PH استاندارد میتوان آنرا به اجزا مختلف تجزیه کرد. این روش الکتروفورز نام دارد. مولکولهایی که دارای بار مثبت هستند به سمت قطب منفی کشیده میشوند.
آنتی بادی ها
سازوکار پادتنها
آنتی ژن : پادتن در اثر ترکیب با پادگن(آنتیژن) میکروبی، آن را غیرفعال کرده یا از انتشار آن در بدن جلوگیری میکند. پادتنها دارای مکانیسمهای متفاوتی هستند.
پادتنهای خنثیکننده
این گروه با ویروسها یا توکسینهای میکروبی واکنش نشان میدهند و آثار زیانبخش آنها را خنثی میکنند. آنتی توکسینهایی که در برابر عامل بیماریهای کزاز، بوتولیسم، دیفتری یا گزیدگی مارهای سمی تولید میشوند، سموم مربوطه را در خون خنثی میکنند. پادتنهای خنثیکننده ویروسی، با اشغال نقاط اتصال بر سطح ویروس، مانع بیماری ویروسی میشوند.
اگلوتینینها
این گروه شامل پادتنهایی است که با پادگنهای(آنتیژن) ذرهای (مانند تمامی یاخته باکتری) واکنش نشان میدهند و موجب به هم چسبیدن و تجمع آنها میشوند. آگلوتینه شدن Agglutination مانع پراکندگی عوامل بیماریزا است و هر یاخته بیگانهخوار (ماکروفاژ) میتواند تعداد زیادی از باکتریهای اگلوتینه شده را یک جا ببلعد.
هدف سفیرآزماکیان این است که به طور منظم بتواند نیاز محققین محترم و مشتریان خود را به مواد شیمیایی آزمایشگاهی، با محصولات با کیفیت و قیمتی مناسب، برطرف کند. شرکت سفیر آزما کیان تنها نماینده رسمی سیگما آلدریچ در ایران و مِرک آلمان می باشد که با بهترین قیمت سیگما آلدریچ را در اختیار آزمایشگاه ها، اساتید و دانشجویان عزیز قرار می دهد.
سفیر آزما کیان فروش انواع
آنتی بادی
جهت کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره تخصصی رایگان با ما تماس حاصل نمایید.